Receptek
A gazdiknak is van szügségük kényeztetésre? Próbálja ki, általam összeállított 5 legjobb süteményt!
(A sütemény képgalériában találhat a sütiről képet)
5. Csokis-mazsolás puszedli:
Hozzávalók:
(24 sutihez)
75 g puha vaj vagy sütőmargarin
75 g porcukor
75 g barna cukor
1 közepes tojás
1 cs vaníliás cukor
175 g finomliszt
2 csipet sütőpor
50 g mazsola vagy földimogyoró
100 g tejcsoki
Elkészítés:
Kenj ki két tepsit, a vajat vagy sütőmargarint, és a cukrokat krémesre keverjük, a felvert tojást hozzáadjuk. Belerakjuk a vaníliás cukrot és a sütőport, majd összekeverjük, és a mazsolát is beleszórjuk. A tésztába a darabolt csokit beleforgatjuk, és a tepsire kis halom tésztákat teszünk. Picit lelapogatjuk, és betoljuk a tepsit a sütőbe.
Elkészítés:20-25 perc
Nehézség :könnyű
Sütési hőfok: 180°C
sütési idő: 10perc
4. Amerikai krémes
Hozzávalók:
Tészta:
7 tojássárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 evőkanál kakaó
13 evőkanál víz
Krém:
7 tojásfehérje
7-10 evőkanál cukor
2 cs. vaníliás puding
6 dl víz
Teteje:
3-4 dl tejszín
Elkészítés:
Tészta:
Összekeverjük a hozzávalókat, majd 180°-os sütőben kb. 20 percig sütjük.
Krém:
Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral. A pudingot felfőzzük a 6 dl vízzel és még forrón összekeverjük a tojásfehérjével, majd ráöntjük a tésztára és még 10-15 percig sütjük szintén 180°-on.
Teteje:
Felverjük a 3-4 dl tejszínt és a kihűlt tésztára kenjük, végül megszórjuk reszelt csokival.
Elkészítési idő: 60 perc
3. Csokidarabos muffin
Hozzávalók:
1,5 cup liszt
0,5 cup cukor
1 zacskó sütőpor
1 cup csokidarabka (másfél-két tábla)
1/3 cup olvasztott margarin
1 cup tej
1 egész tojás
1 kiskanál reszelt citromhéj
Így csináld:
A hagyományos, ősi-titkos tanokon alapuló muffin szertartás szerint keverd össze a nedves hozzávalókat, úgy mint a margarin, a tojás és a tej. Egy másik tálban keverd el az összes többit, majd a nedveset öntsd a szárazhoz és lazán forgasd össze. Muffinsütőbe kanalazva, előmelegített sütőben 4-es fokozaton süsd 20 percig.
Tippek, trükkök:
Egy cup 240 ml. Én 2,5 decis bögrét használok és teljesen bevált. Csokinak érdemes valami jobb fajta étcsokit használni. Ebből a mennyiségből nekem 17-19 darab muffin szokott kijönni
2. Almás pudingos keksz
( SÜTÉS NÉLKÜL )
Hozzávalók:
3 csomag negyzet alakú háztartási keksz
1kg alam
15dkg cukor
1 teáskanál fahéj
2 csomag vaníliás porcukor
Tetejére:
20dkg tortabevonó
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
Az almát megpuculjuk,feldaraboljuk,kicsumázzuk,lereszeljuk, cukorral fahéjjal édesítjuk.Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit,majd a kekszeket szorosan egymásmellé lerakjuk.A pudinghor kis adagokban 3dl vizet adunk, csomómentesre keverjuk,és az almához adjuk.Felfőzzük, és néhány perc után,mikor már berűrűsödött, forrón a kekszekre kenjük. Befedjük egy újabb sor kekszel.Tetejét belenjuk olajjal elkevert tortabevonóval.egy napig állni hagyjuk, hogy megpuhuljon. Fogyasztás előtt óvatosan felszeleteljük, kistányérra hejezve kínáljuk!
Elkészítési idő:50 perc
Nehézség: könnyű
1. Forró csokis Brownie
Vanília fagylaltal
Hozzávalók:
20 dkg vaj
30 dkg cukor
4 felvert tojás
10 dkg liszt
20 dkg étcsokoládé (70%-os kakaótartalmú csokoládé)
Egy 20x20 tepsit vagy sütőformát kibélelünk sütőpapírral.
Elkészítés:
A vajat és a csokoládét egy hőálló edénybe helyezzük és egy forró vízzel teli lábas fölé tartjuk, míg összeolvad, óvatosan megkeverhetjük. A tojást és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk, a lisztet majd összedolgozzuk a csokoládés vajjal. A kapott masszát a sütőformába öntjük.
170 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd 5 percet hűlni hagyjuk. 8 egyforma részre vágjuk, vanília fagylalttal tálaljuk, menta levéllel díszítjük
Szavazás